Latexfog ;D Rawr

Var jäkligt produktiv och allt gick felfritt idag, kände mig lite chockad =D
Det här hände idag.


Borrade hål på vinden för det sista biten där vi ska täta taket.

Klad kladd kladdd
Och kladda massa latefox i springorna mellan pärlsponten. Efter allt damm och skit så var mina fingrar svarta som kol. Was cute.

Luftspalt

Otroligt skönt att nästan ha klart lufspalten i taket. En platta kvar sen kan vi börja lägga dit glasull och spika fast den gamla pärsponten.

Som bilden visar är det tänkt att det ska bli ett mellanrum mellan taket och glasullen. Där det ska vara luft som kommer motverka fukt.


Hur en luftspalt är uppbyggd i lägenheten.

Mer plattor

Nu är alla plattor sågade, så här ser framtiden ut.

Slå fast plattorna --> Sätta dit glasull --> Hä tillbaka sponten --> Måla, lägga golv, fixa badrumet. IIIH, känns nära!

Hål, massa hål

Som rubriken lyder, idag borrade jag runt 70 stycken hål. För att luften ska kunna ta sig in till det luftlagret mellan taket och tätningen. Känner hur armarna bara vill hänga efter sidan x)
Vad också uppe och mätte på viden för dem sista skivorna, är orolig hur det kommer gå att spika upp dem. Men det löser sig på ett eller annat sätt.

Täta det där taket

Flitig som en myra, gjort klart hälften av skivorna. Imorgon ska jag upp på vinden och göra dem andra. Hoppas på så få problem som möjligt och så lite spån som möjligt innanför kläderna.


En av dem 14.

Dagens gärning

Satt fast den första plattan idag, woho. Nu är det bara resten kvar xD

Det är en pillig process, först ska man hä dit alla reglar. Och det är inte bara spika dit dem, utan dem ska sågas i rätt storlek, och lyckas sätta fast dem rätt. Efter det ska det borras hål längs ner så det blir lufthål, efter det kan man sätta på plattorna.
Sen kommer ullen och pärlsponten.
Imorgon börjar jag i skolan igen så vi får se hur ofta jag kan vara där, är bara teoretiska ämnen så förhoppningsvis kan jag läsa mycket hemma. Vi får se vad som händer!

Walktrought


Sågen och spiken

Jaha, vad har jag gjort idag.

  • Brytit bort den sista panelen på sidan där vi tätar taket.
  • Sågat upp all skräpved.
  • Spikat fast nästan alla reglar.
Saker tar tid, det går inte bara i en handvändning. Det är roligt när det märks när man har gjort något. Som nu när det börjar bli kallar ute så känner man vilken skillnad det blev av att vi flyttade på dörren och satt den nedanför trappan. Är sjukt varmt i trappuppgången och kallare uppe i "köket.
Ska dit imorgon med far så då lär det hända ännu mer saker. Kommer även lägga upp en film för att ni ska få en bättre överblick hur lägenheten ser ut.

Spökar det? =(

Spån

Den här dagen tog det ett tag att ta sig till lägenheten, när jag väl var där fick jag en kick och sprang runt och gjorde lite av varje.
  • Spacklade runt nya dörren en gång till, är så spackel funkar. För när det torkar drar den ihop sig, så man får räkna med att behöva göra det minst två gånger för att det ska bli bra.
  • Satt fast reglar för tätningen, just nu är det bara plåttak, brädor, bjälkar. Det vi ska göra är att skapa ett luftrum efter dem där brädorna. Det gör vi genom att vi sätter först tre reglar i mellan varje bjälke. Borrar hål längst ner under taket, sätter på några plattor på reglarna, tätar med glasull och spikar fast träpanel.
  • Och sågade ved. Nu när det var kyligt var det mysigt att dra igång en brasa i kakelugnen där man kunde ta en paus då och då =)

Imorgon blir det nya tag, då ska jag fortsätta med tätningen av taket och såga upp alla skräpbrädor som ligger i vägen.

Smutts och spackelspadar

Som rubriken säger, idag spacklade jag igen alla hål och skavanker i gipsen som satt runt dörren vi flyttat till början av trappan. Tätade även runt dörren. Resten av tiden tillbringade jag med att sopa och städa bort alla grejer i köket så vi kan täta taket ordentligt.

Sett från det som kommer bli en läshörna, med ett svarvat räcke runt trappan.


Historia

Det var en gång ett renoveringsobejekt till hus, två människor såg potential i det och tog sig an det. Dem två första våningarna och utsidan förvandlades till något fint och beoboligt men vinden lämnades som den var. Men deras son såg potential och började en resa med blod, svett och tårar bla bla bla... Tre år senare, är det snart klart. ÄNTLIGHEN
Det som är kvar är.
  • Badrummet (allt är utrivet, det som saknas är rör och bygga upp det igen)
  • Köket (saknas golv och själva köksregionen)
  • Isolera taket
  • El
  • 2 rum
  • Golvsocklarna (såga och skruva fast dem)

Start

Hej =) Det här kommer vara en blogg om mitt arbete på en vindsvåning i ett lägenhets hus i Timrå, Västernorrland, Sverige!
Kommer berätta vad som händer där borta och lägga upp bilder på resultatet!

Huset sett från den östra sidan. Längst upp ligger lägenheten jag renoverar.

RSS 2.0